Forumbal 2012

När vi fick uppdraget av Forum för historisk dans och musik att ordna med den årliga balen med tillhörande årsmöte började vi med att leta efter en lämplig plats. Valet föll snabbt på Spegelsalen i Rottneros på grund av den fina miljön och många alternativ för boende. För lunchen och middagen anlitades Kulinariskt som serverade god lokal mat. Mycket uppskattat.

Helgens aktiviteter började med ett samkväm på fredagskvällen där vi tränade på balens danser. Nästan samtliga av de 90 anmälda kom för att delta på samkvämet. Under lördagen samlades vi för mera träning och gemensam lunch. Kvällen inleddes med mingel och välkomstdrink. Vi underhölls av Carina Noväng och Anders Söderlind med fin sång och musik. Därefter följde en trerätters middag innan vi kunde börja tråda dansen. Dansen började traditionsenligt med en polonäs för att få upp alla på golvet. Sedan fortsatte dansandet med en blandning av historiska danser från olika tidsepoker. Under avbrottet för kaffe gästades vi av Selma Lagerlöf. Kvällen avslutades med Värmlandsvisan.

På söndagen hölls årsmötet för Forum för historiska danser. Helgens aktiviteter avslutades med en guidad visning i utställningen med Västanås kostymer.

Vi fick högsta betyg för vår bal och alla var nöjda med vistelsen i Värmland.